Produktet

Viewing Project / BENZAPEN

1 ml përmban: 150 mg procaine benzylpenicillin dhe 112.50 mg benzathine benzylpenicillin.

Pershkrimi

Paketimi
100 ml
Prodhuesi
Genera
Kthehu mbrapa

Benzapen mund  të aplikohet  vetëm në rrugë intramuskulare.

Përdoret në kuaj, gjedhe, dele, dhi dhe derra: 4-7 ml në 100 kilogram peshë trupore.  

Qenë dhe mace: 1 ml për 10 kg. 

Nëse është e nevojshme, mjekimi përsëritet pas 3-4 dite.

Vepron te infekcionet e përgjithshme dhe lokale të shkaktuara nga bakteriet e ndjeshme ndaj penicilinës, siq janë  streptokoket , stafilokoket. 

Infeksionet specifike: plasja, leptospiroza, edema malinje, tetanusi dhe aktinomykoza. 

Infekcionet sekondare bakteriale gjatë kohës së sëmundjeve virale (bronchopneumonia virale, influenca te kuajt, infekcionet puerperale, metritis, mastitis, flegmona, pioderematitet, apsceset, plaget e infektuara, djegiet, ndezjet e nyejve dhe infeksionet e kërthizës.