Produktet

Viewing Project / COLVASONE

1 ml përmban: dexamethasone 2 mg , benzyl alcohol 20 mg.

Pershkrimi

Paketimi
50 ml
Prodhuesi
Norbrook
Kthehu mbrapa

Përdoret në mënyr intravenoze apo intramuskular.                                                     

Doza:

  • Kuaj dhe lopë: 1 ml për 25 kg peshë trupore.                        
  • Qenë dhe mace: 1 ml për 10 kg peshë trupore.                      

Karenca në gjedhe: 21 ditë në mish dhe në qumësht 84 hours.

Është kortikoid sintetik me veprim efektiv anti inflamator.

Mund të përdoret për: 

  • Trajtim intravenoz kur shfaqen raste të rënda, posaqerisht në raste shoku dhe kolapsi i qarkullimit te gjakut, 
  • në ethe, 
  • mastitet acute dhe djegiet (plage të shkaktuara nga zjarri). 
  • Ketoza tek gjedhi (lopët), ka të zhvilluar procesin glikogjenik.

Në rethana inflamatore në të gjitha speciet  zvoglon inflamacionin si dhe ka ndikim në mjekimin e artritit, tendinitit, dermatit.