Produktet

Viewing Project / FLUNIXIN inj

1 ml përmban: Flunixin (si flunixin meglumine) 50 mg.

Pershkrimi

Paketimi
100 ml
Prodhuesi
Norbrook
Kthehu mbrapa

Aplikohet në mënyrë intravenoze tek kuajt dhe lopët.

Doza:

  • Kuaj: 1 ml për 45 kg peshë trupore, te dhembjet e barkut mund të përsëritet 1-2 herë, ndërsa në çrregullimet muskulo-skeletore 1 herë në ditë, sipas nevojës mund jepet 1 herë në ditë për 5 ditë resht
  • Gjedhe: 2 ml për 45 kg peshë trupore, sipas nevojës mund të përsëritet pas 24 orëve për 5 ditë rresht
  • Derra: 2 ml për 45 kg peshë trupore, nå muskujt e qafës.                            

Karenca tek gjedhet: në mish 7 ditë dhe në qumësht 36 orë.

Analgjezik, antinflamator jo steroidal dhe anti piretik.

Preparati ka veprim ndihmës gjatë terapis antimikrobiale duke e ulur gjendjen klinike të inflamacionit akut, sikur edhe dhembjen dhe temperaturën.

Në kuaj indikohet per zbutjen e inflamacionit, dhimbjes  lidhur me çrregullimet musculo-skeletore dhe për lehtësimin e dhimbjes viscerale lidhur me kolikat, gjithashtu për trajtimin e endotoksemis ose shokut septik lidhur me torzionin stomakut dhe për gjendje të tjera në të cilat pengohet qarkullimi i gjakut në traktin gastrointestinal . 

Indikohet në sëmundjet e aparatit të frymëmarrjes.