Produktet

Viewing Project / GLUCAL

1ml përmban: Substanca aktive glukonat kalciumi, monohidrat 188,40 mg, magnez-hipofosfit, hekzidrat 40,60 mg, glukozë, monohidrat 181.00 mg Çfarë i përshtatet: Kalciumi 16.84 mg, Magneziumi 3.76 mg, fosfor 9,60 mg, glukoza 165.00 mg, Substanca ndihmëse: hidroksid natriumi 15.00 mg,acid borik, ujë për injeksione.

Pershkrimi

Paketimi
500 ml
Prodhuesi
Evrolek Pharmacija
Kthehu mbrapa

Preparati mund te aplikohet intravenoz, intraperitoneal dhe subkutuan.

Kuajt dhe gjedhe: 250-750 ml

Derra dhe dele: 50-120 ml

Qentë dhe macet: 5-20 m

Glucal përdoret në terapinë e hipokalcemis, në gjendje të komplikuara të deficitit të magnezijumit dhe të fosforit dhe hipoglikemisë pasuese (p.sh. parezat puerperale, paraplegija, tetania, rahitisa dhe osteomalaci, eklampsije krmača dhe kuja dhe ngjashmëri të ngjashme) dhe si mbështetje në terapi (alergji, nekih trovanja).